Se on vain yksi ”brasilialainen” maan tapa

Brasilian presidentti Dilma Roussef oli eilen vierailulla Suomessa ja keskusteli muun muassa presidentti Sauli Niinistön kanssa. Roussef saapui Suomeen maanantaina ja Ironisesti maanantaina Keskustan ex-puoluesihteeri Jarmo Korhonen kertoi Maan tapa -kirjan sisällöstä. Korhosen mukaan Kokoomus hankki presidenttiehdokkaalleen vuonna 2006 pimeää rahaa yli kahden miljoonan euron edestä. Rahat kierrätettiin eri tilien kautta, koska osa lahjoittajista ei halunnut nimiään julki,.

Ylen radiohaastattelussa Korhonen ei selvin sanoin halunut puhua korruptiosta, mutta koko rahasotku näyttää hämärältä. Tuli mieleen, että myös Brasilian presidentti on ollut epäsuosiossa muun muuassa valtio-omisteisen öljy-yhtiön Petrobrasin, suurten rakennusyhtiöiden ja Brasilian prresidentin edustaman puolueen poliitikkojen rahasotkujen takia.

Presidentti Sauli Niinistö on halunut selvityksen raha-asiasta. Kokoomuksen puoluesihteeri sanoo, etteivät he voi kertoa yksityihenkilöiden nimiä.

Eilen radiossa politiikan tutkija Erkka Railo oli sitä mieltä, että vaikka yksityiskohdat kiinnostavat paljon, ei ne ole tärkeintä. Keskeisintä on se ”hyväksytty” systeemi, jossa raha ratkaisee ketkä tulevat valituksi luottamustehtäviin. Eduskuntaan pääsi vain 3 henkilöä vähillä rahoilla (jos 5 000 euroa on vähän), muuten vain rikkailla ja rikkaiden ystävillä on mahdollisuus menestyä.

Tämä nykyinen demokratia, siltä osaltaan, suosii oikeistolaisia puolueita. Miksi siis vasemmistopuolueet suostuvat sellaiseen kampanjointiin? Muuten Brasilian presidentin edustama puolue on vasemmistohenkinen Työväenpuolue.

Media ei ehkä ole kovin kiinnostunut aiheesta, koska mainosrahat vähenisisvät.. Jokainen eduskuntavaaliehdokkana ollut tietää paljonko mainokset esimerkiksi Helsingin Sanomissa maksavat.

Suomi ei ole korruptioitunut maa…Suomessa on vain sellaisia maan tapoja.

mainoksia

Kolmesta ehdokasta vain Timo Harakka pääsi eduskuntaan. Timo on tunnettu toimittaja ja kirjailija. Tuntamattomille ehdokkaille eduskuntavaalit ovat ihan suoraan sanottuna absurdeja. Ilman tuhansia euroja ei vain pääse päättämään.

Jätä kommentti