Paras suomenkielinen kirja

Hyvää Aleksis Kiven ja kirjallisuuden päivä kaikille!

Edellisinä vuosina olen kirjoittanut Aleksis Kiven tunnetuimmasta kirjasta, patsoista, ym. Tänään keskityn kirjallisuuteen. Vaikka olen lukenut joitakin suomenkielisiä kirjoja, en koe olevani tässä suomalaisen kirjallisuuden asiantuntijana. Joskus on parasta kuunnella mitä muilla on sanottavana mielenkiintoisista aiheista.

Suomenkielinen kirjallisuus kiinnostaa kovasti, ainakin minua. Vaikka suomenkielisten määrä on maailmassa pieni, Suomi on antanut maailmalle mielenkiintoisia kirjailijoita ja maailmassa tunnetaan lukuisia suomalaisia kirjoja. Koulutus, suomalaisten arvostama sivistys, kirjaston verkosto ja suomalaisten lukuinto ovat kenties vaikuttaneet siihen, että uusia kirjailijoita on syntynyt vuosien varrella.

Kaikista Suomen historian kirjailijoista arvostan eniten Aleksis Kiveä. Myös Nobelin kirjallisuuspalkinnon saaja Frans Emil Sillanpään tuotanto on jonkun verran tuttu. Runoilijoista arvostan monia elossa oleviakin.

Kirjallisuudessakin maku vaihtelee ihmisestä toiseen. Olisi mielenkiintoista tietää mistä suomenkielisistä kirjoista tai kirjailijoista pidätte.

Seitsemän veljestä on vataukseni otsikkoon.

los-siete-hermanos

Seitsemän veljestä espanjaksi.

2 thoughts on “Paras suomenkielinen kirja

Jätä kommentti