Auttaminen ei ole aina vain tahdosta kiinni

Piti kirjoittaa siitä, kuinka hallituksen sote-kriisi on vaikuttanut siihen, että politiikka ei enää kiinnosta. Politiikka näytti taas likaiselta peliltä, jossa puolueen etu menee kansalaisten edun edelle.

Piti myös sanoa, että sote on kuin koraani,  josta monilla on mielipide, mutta harvalla on tarpeeksi tietoa siitä, mitä se sisältää. Koko sote-keskustelu on salaperäinen. Miksi on näin, kun vaaleista toiseen luvataan lisää avoimuutta?

Arki painaa ja huolet niistä, jotka jäävät vahvoja kansalaisia suosivien päätösten alle kasvavat. Välillä, kun politiikka näyttää toivottomalta, kansalaiset toimivat toisin ja auttavat muita kansalaisia kestämään kolhuja. Tuossa Puheenvuoron karusellissä saa lukea Timo Ekmanin vapaaehtoiskokemuksista ja eilen luin Turun Sanomista, että yksi suomalainen nainen on lähdössä Kreikkaan auttamaan niitä ihmisiä, jotka vasta saapuvat rannoille ja kenties hän myös menee pelastusliivejä siivoamaan.

Tällä hetkellä moni suomalainen on vapaaehtoisena eri järjestöissä, jotka tarjoavat apua myös muille Suomen kansalaisille. Vapaaehtoistyötä voi tehdä monilla tavoin. Itse olen käynyt yhden ryhmän kanssa tanssimassa vanhainkodeissa. Toiset luovuttavat verta, auttavat lapsia kotiläksyissä tai käyvät vanhainkodeissa ulkoiluttamassa asukkaita, ym.

Kuulin yhdestä hyvästä ehdotuksesta ja se oli se, että samalla kun jouluna on niitä joulumielen keräyksiä, voisi koululaisten kesälomien kynnyksellä olla myös keräys, jolla varmistettaisiin, että vähävaraisilla lapsilla on mahdollisuus viettää hyvä loma. Moni perhe ei voi viedä lapsia huvipuistoihin, teattereihin tai leireihin, koska rahat ovat vähissä, vaikka töissä ovatkin. Ehkä joku järjestö voisi ottaa idean vastaan.

On myös käynyt selväksi, että Suomessa auttaminenkin voi olla mutkien takana, koska esimerkiksi jossain järjestöissä vaaditaan kurssien käymistä ennen kuin ihminen pääsee itse auttamaan. Ja sitten on se tarkka verottaja. Auttaminen ei siis aina ole vain tahdosta kiinni, vaan valitettavasti myös lakien tiukasta tulkinnasta, auttamisjärjestöjen jäykästä toiminnasta ja auttajan rahakukkarosta.

Eduskuntavaalien kampanjassa Keskusta oli luvannut purkkaa sääntelyä, mutta miten on?

Joulumieli2

Suomen Punainen Risti (SPR) ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) keräävät rahoja vähävaraisille suomalaisille lapsille.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s