Kynttilät Pariisille

Eilen ja tänään moni kommentoija ja blogisti Puheenvuorossa on sanonut, että eivät muslimit tuomitse terrori-iskuja. Ehkä luemme eri sivustoja ja ehkäpä sosiaalisen median yhteisömme eroavat, mutta olen lukenut kuinka muslimit tuomitsevat terrori-iskuja ja järkyttyivät terrori-iskuista yhtä paljon kuin me muut.

Minusta ei heidän pitäisi sanoa mitään, kuten ei pitäisi Timo Soininkaan sanoa mitään pedofiliasta oman kirkon yhteisöissä tai juutalainen Israelin pommituksista. Silti yhdessä voimme kaikki, uskonnosta ja uskonnottomuudesta riippumatta, sanoa ei vihalle, terrorismille ja kyllä rauhalle ja rakkaudelle.

Tänään Helsingin keskustassa on eri uskontokuntien yhteinen marssi rauhan puolesta ja terrorismia vastaan. Uskonnollisten yhteisöjen johtajat ja edustajat ovat mukana yhdessä. Marssiin osallistuu uskovaisia muun muassa Helsingin evankelis-luterilaisista seurakunnista, sunni- ja shiiayhteisöistä, juutalaisesta seurakunnasta sekä ortodoksisesta ja katolisesta kirkosta.  Siis muslimitkin ovat mukana. Näin tiedoksi kaikille, jotka nyt kyselevät, miksi muslimit eivät sano mitään.

En pääse marssiin, mutta aion sytyttää kynttilöitä Pariisille  kuudelta, kuten moni muu suomalainen.

kynttilät

Valoa ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s