Mielenosoitusten väärä kohde

Mielenosoitukset ovat tärkeä osa sananvapautta ja samalla demokratiaa. Se on itsestään selvä asia ja toistan sen vain siksi ennen kuin joku tulee muistuttamaan, että emme ole ”missään Kuubassa tai Nicaraguassa”.

Minusta on hyvä, että mieltä osoitetaan. Suomalainen kansalaisyhteiskunta on ollut vuosia liian nukkuneena, liian hiljaisena ja näin se ei voinut jatkua, jos on ollut aiheita.

On hienoa, että nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa vastaan osoitetaan mieltä ja sanotaan ääneen, mikä maahanmuuttopolitiikassa on pielessä, mutta missä nie mielenosoitukset ovat? Huudot ovat nyt ”noissa mielenosoituksissa vastaanottokeskusten pihoilla” toisenlaiset ja tyylin ”Painu pois suomesta”.

Minusta se, että nykyinen eurooppalainen politiikka antaa tilaa miesturvapaikanhakijoille jättäen naiset ja lapset vääränlaisiin paikkoihin, joissa heidän ihmisoikeutensa on jatkuvasti uhattuna, on osittain väärin. Salakuljettajien palveluihin perustuva turvapaikanhakijoiden valikointi on myös tuomittavaa, ja siihen on vaadittava muutoksia. Ne muutokset voidaan tehdä päättävissä elimissä niin Suomessa kuin Euroopan Unionin tasolla. Suomeen busseilla eri vastaanottokeskuksiin tulevat ja olevat turvapaikanhakijat eivät itse päätä Suomen ja EU:n asioista. He ovat uhreja ja nyt moni kansalainen on sitä mieltä, että mielenosoitukset turvapaikanhakijoita ja pakolaisia vastaan ovat puistattavia, koska he, jotka pakenevat henkensä edestä taas joutuvat kokemaan epämiellyttäviä asioita.

Varmasti moni olisi valmis osoittamaan mieltä vaikkapa Eduskuntatalon edessä toisenlaisen, reilun maahanmuuttopolitiikan puolesta, mutta ei missään nimessä vihaisilla huudoilla, tulitteilla, kivillä tai pukeutumalla rasististen järjestöjen tunnuksilla, kuten Ku klux Klanin asuun.

Mielenoisoituksen tarkoitus ei voi olla vain huutaa ja riehua toisia ihmisiä vastaan, vaan ilmaista mielepiteensä vallanpitäjille. Tehdä kantansa selväksi muille kansalaisille yrittäen saada heidätkin tukemaan ideoita eikä vain saada tuomitsemaan mielenilmauksia ja mielenosoittajien käyttäytymistä. Toisten ihmisten rauhallisen olemassaolon häiritseminen ei ole järkevä viesti, etenkin jos tukea halutaan omille ajatuksille. Se tapa osoittaa mieltä luo vain silkkaa eripuraa, eikä vie rakentavaan muutokseen.

Vastaanottokeskusten piha-alueilla ”mieltä osoittaminen” on kuin kotirauhan rikkomista riehumisella. Maahanmuuttopolitiikka kaipaa muutoksia, mutta ihmisiin suuntautuva kritiikki ja viha on kaukana maahanmuuttopolitiikan kritisoimisesta. Leijonapaitaisten miesten ”mielenosoitusten” kohde (vastaanottokeskukset, bussit ja turvapaikanhakijat) on yksinkertaisesti väärä ja toimintatapa väärin.

Tornion

Perussuomalainen valtuutettu kannustaa osoittamaan mieltä turvapaikkahakijoita vastaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s