Vähemmistöjen sananvapaus

Maahanmuuttajatoimittajan sananvapaus

”Kiitos muutenkin kirjoituksestasi, aika inhaa palautetta saat niskoillesi, muttä sinnikkyydestä se +100, jatka ja jaksa…”Tuo launaus yhden isän kommentista edellisen blogikirjoituksen yhteydessä kuin myös muiden lukijoiden shemppausviestit saavat kirjoittaman tätä:

Kansalainen Pertti Heinonen kirjoittelee:

”Ana-Maria, hieman ihmettelen aktiivisuuttasi PS:n haukkumisessa ja arvostelemisessa vuodesta toiseen. Olet itse muistaakseni Nigaraguasta ja asunut suomessa kymmeniä vuosia. Olen seurannut kirjoituksiasi kai 5 vuotta ja kirjoitustesi sisältö on ollut koko ajan PS kriittinen. Ihmettelen ko, asiaa koska tulet katolisesta maasta, työllistät itsesi etkä vaadi kulttuurisi perusteella eri vapauksia tai että meidän alku-suomalaisten pitäisi muuttaa vuosituhantisia tapojamme ja käytäntöjämme tulijoiden vaatimuksesta. Tulet sisällissotien rikkomasta maasta jossa digtatuuri jyllää edelleen eikä huomista päivää voi ennustaa, luulisi että sinä jos kuka osaa arvostaa vakaata ja lainkuuliaista asuin maata. PS haluaa että suomi pysyisi jatkossakin sellaisena maana jonka opit tuntemaan kun tulit ensikertaa suomeen, maana jossa yksinäinen nainen voi ilman pelkoa kävellä kaduilla yölläkin ja jossa kranaatit eivät häiritse työtä tekevien yöunia (ruotsin malmössa 10 kranaatti-iskua muutaman kuukauden sisällä) tai missä ei hakata lomalla olevan asevelvollisen päätä irti viidakko-veitsellä (Iso-britannia) kiihko islamistin toimesta. PS haluaa vain että suomessa mamu työllistää itsensä, kunnioittaa maan lakeja ja tapoja eikä yritä tuoda sitä epäonnistunutta kulttuuriaan tänne jota joutui? pakenemaan. Näin helppoa on tulla hyväksytyksi suomeen. Tuskin sinäkään Ana kiistät tätä? Tässä valossa kiinnostaisikin tietää mitkä intressit sinua kannustaa haukkumaan PS toimintaa ja mitä haluaisit muuttaa suomessa? Haluatko suomen jossa on pian viidakon lait (ruotsi 5 vuoden sisällä) vai järjestäytyneen, hyvin toimivan yhteiskunnan jossa kaikilla on hyvä olla ja jossa kaikki kantaa kortensa kekoon yhteisen hyvän eteen. (tulevaisuuden perussuomalainen suomi)”

Tuossa  kommentissa herra Pertti Heinonen luettelee tiivistetyssä versiossa elämääni. Miksi pitää aina, kun on eri mieltä ihmisen kanssa, mennä henkilökohtaisuuksiin? Miten olisi, jos esittelisin itseäni ruotsinkielisenä ja/tai lesbona? Kyllä, ruotsinkieliset ja ruotsinkielen kannattajat tietävät miten ”keskustelu” heidän kanssa sujuu. Sama voi sanoa seksuaalivähemmistöön edustajista. Jos olin vasuri tai demari, olin ”kommari” ja jopa ”punanauta”, jos olin vihreä, niin ”vihersuvakki” jne. Miksi ei yhtä puoluetta voida arvostella ilman arvostelijan elämän ripottelemista?

Olen ylpeä taustoistani ja elämästäni, mutta asioista pitää keskustella eikä siitä, asuiko kommentoija Turussa, Oulussa tai Mogadishussa! Kenen muun kommentoijan elämää kyseisessä kommenttiketjussa on selostettu? Tarkoitus taitaa olla osoittaa, että tämän Anan koti on muualla eikä täällä, ja siksi hänen ei pitäisi puhua Suomen asioista, varsinkaan perussuomalaisista! Se on alhainen temppu.

Kysyt ”Tässä valossa kiinnostaisikin tietää mitkä intressit sinua kannustaa haukkumaan PS toimintaa ja mitä haluaisit muuttaa suomessa? ”

Olen asunut Suomessa 23 kolme vuotta ja mennyt Nicaraguaan korkeintaan kahdeksi viikoksi noin kahden tai kolmen vuoden välin äitiä katsomaan. (Piti tämäkin selittää!) Kotini on täällä!

Olen nähnyt, kuinka Suomessa ilmapiiri on muuttunut kielteisemmäksi tulijoita kohtaan. Se ei ole näin vain päättäjien puheiden tasolla, vaan myös arjessa. Kielteiset, syrjivät ja vähemmistövastaiset kannanotot ovat tulleet etupäässä perussuomalaisten kansanedustajien kynistä ja aivoista. Miksi moittisin vaikkapa kokoomuslaisia tai keskustalaisia, kun he pysyvät asiallisina? Perussuomalaiset eivät ole arvostelun ulkopuolella, varsinkin kun arvosteluun ja kritiikkiin on aiheita!

Emme voi luopua ideasta, että Suomi on avoin, myönteinen, vieraanvarainen ja kohtelias maa tulijalle. Se on ollut se Suomi, johon olen tutustunut, mutta joka on muuttunut. Ja valitettavasti suomalaiset itse ovat muuttaneet Suomemme kielteiseen suuntaan. Lapsia haukutaan, ihmisiä vieroksutaan vain siksi, että näyttävät ”kerjäläisiltä” tai ”pakolaisilta”, kuten olen kuullut. Ja jos ihminen on eri mieltä, häntä kehotetaan olemaan hiljaa tai lähtemään pois maasta. Suomi ei ole enää se myönteinen maa, joka ihailin.

Onneksi perussuomalaiset eivät yksin pysty muuttamaa asioita eduskunnasta käsin, koska Suomessa se onnistuu vain yhteistyöllä muiden puolueiden kanssa, mutta heidän puheensa heijastuvat vaikkapa lapsemme arkeen.Lapsemme eivät valitse vanhempiansa ja me vanhemmat emme voi vaikuttaa siihen mihin synnymme ja miltä näytämme. Puolueiden jäsenet voivat vapaaehtoisesti olla puolueissa mukana tai ei. Toki, ketään ei saisi syrjiä ideoidensa takia, mutta ideoita saa kritisoida vapaasti.

”Suomi vain suomea puhuville ja heteroihmisille”

Jos maahanmuuttopolitiikkaa vastustetaan, miksi sitä ei tehdä asiallisesti ilman vihan ja kaunan lietsontaa, ilman uhkakuvien luomista? Myös Heinonen maalailee uhkakuvia! Perussuomalainen Suomi näyttäytyy valtiona, jossa henkisestikin voivat hyvin vain suomea puhuvat heteroihmiset ja mahdollisesti ei-afrikkalaistaustaiset, siis se monokulttuurinen Suomi, josta Immonen haaveilee. Siksi kritisoin ja jätän haukut muille.

Ei ole olemassa aiheita, joista Suomen kansalainen ei saisi kirjoittaa eikä toimittajia ja blogisteja pidä painostaa kirjoittamaan myönteisesti vaikkapa perussuomalaisista, jos syitä siihen ei ole. Sananvapaus minullakin ja muiden vähemmistöihin kuuluvilla on. Näin on vaikka jotkut suomea puhuvat heterot haluavat keskustella keskenään muiden ihmisten elämän tärkeistä asioista. Ei ole aihetta, jota maahanmuuttajatoimittajakaan ei saisi kirjoittaa.

Muuten, nimeni on ilman väliviivoja ja Nicaragua on suomeksikin Nicaragua eikä ”Nigaragua”, Heinonen kirjoittaa ”alku-suomalaisista” ja valitettavasti tuossa Heinonen tuskin tarkoittaa saamelaisia! Sanon valitettavasti, koska saamelaisia ei näy eikä kuulu mediassa, kuten eivät muutkaan vähemmistöt. Heistä keskustellaan ilman heitä,

Ana María Gutiérrez Sorainen, Suomen kansalainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s