Kaksi suurta juhlaa ja vähän muuta

Eilen Nicaraguan pääkaupungissa Managuassa tuhansia kokoontui juhlimaan vallankumouksen vuosipäivää. 36 vuotta sitten diktaattori Somoza pakeni maasta ja samalla se merkitsi pienelle maalle suuria muutoksia.

Sisällisodassa kuoli melkein 40 tuhatta nicaragualaista. Nykyisin vallankumouksen vuosipäivä on kansallisjuhla. Managuassa juhlinta jatkuu.

Tänään maanantaina 20.7. 2015 Kuuba ja Yhdysvallat tekevät historiaa. Kuubassa ja Yhdysvalloissa avataan molempien maiden suurlähetystöt. Washingtoniin on saapunut suuri ryhmä kuubalaisia, muun muuassa Kuuban ulkoministeri Bruno Rodríguez. Washingtonin juhlaan on odotettavissa noin 500 vierasta.

Havannassa juhlitaan myöhemmin, kun Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerrin aikataulu antaa periksi.

Kuuban ja USA: n suhteiden normalisoituminen merkitsee monille Yhdysvalloissa asuville kuubalaisille pelkoa mahdollisesta palauttamisesta. Arvioiden mukaan noin 25 000 kuubalaista on saanut, syystä tai toisesta, karkoitusmääräys Yhdysvalloista, mutta Castron hallinto ei ole vuosien varrella ottanut niitä ihmisiä vastaan.

Lukijoilleni sen verran Suomen asioista sanoisin, että on ollut ihan mukava lukea hallituspuolueiden ja varsinkin perussuomalaisten selittelyt. Nyt hallituksessa on kolme vanhaa puoluetta kuin kolme marjaa siis. Ei uutta siis.

Kun lukee tai kuuntelee uutisia, toistetaan kielteisiä (ja yleensä samoja) asioita. Suomessa vallitsee itsekästä ajattelua, jossa vahvat puolustelevat omia etuja. Miten kielteisessä ilmapiirissä kansalaiset jaksaisivat parantaa omia asioita ja muiden? Suomi on kuin lamaantuneessa tilassa. Halutaan olla parempia kuin muut, mutta ei haluta olla hyviä ihmisiä muille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s