Kysymyksiä rasismin vastustajille

Onhan se enemmän kuin totta, että rasimia ja syrjintää on olemassa ja kaikkialla maailmassa. Ihan oikeutetusti pitää olla rasismin vastainen päivä ja tuoda esiin se, että rasismi ei ole missään nimessä ja muodoissa hyväksyttävää. Niin kauan kun päivän vietolle on tarvetta, se on häpeä koko yhteiskunnalle.

Rasismi muuttaa muotoaan ajan ja olosuhteiden mukaan. Tänä päivänä rasismi määritellään eri tavoin melkeinpä ihmisestä toiseen ja näin rasimi kukoistaa, koska sitä puolustetaan kiertäen. Ilmaisulla ”Nyt melkein mitä tahansa on rasimia ja siksi ei saa sanoa mitään” haetaan oikeutusta sille, että puhutaan rasistisesti.

Rasimin ”hienovaraisemmat” muodot ovat vaarallisia, koska niitä ei näe rasistisina ja niitä jopa hyväksytään. Se, että Suomeen tuodaan ulkomaailta halpatyövoimaa pilkkapalkalla ja heikoilla työehdoilla on nykypäivän rasismin ilmentymismuotoja. ”Omien” työpanosta ei käytetä hyväksi, mutta muden työpanos on vähempiarvoinen ja sitä ”saa käyttää hyväksi”.

Miksi siis sinä, rasismin vastustaja, et vastusta halpatyövoimaa.

Toinen kysymys, joka haluaisin osoittaa kaikille niille, jotka sanovat vastustavansa rasismia ja syrjintää on se, että pystytkö katsomaan vaikkapa valokuvaani, nimeäni ja lukemaan tätä juttua ilman, että ajattelet, että se on se maahanmuuttaja taas, joka kirjoittelee, olet selvästi syrjinnän vastustaja. Muussa tapauksessa olet valmis lokeroimaan ihmisiä yhtä lailla kuin rasisti. Rumia sanoja ei tarvita. Poissulkeminen omasta ”joukostasi” riittää syrjinnäksi. Jos pystyt, rasismia voidaan vähentää maailmassa.

2 thoughts on “Kysymyksiä rasismin vastustajille

  1. Leena sanoo:

    Ana, väitän että pystyn lukemaan juttujasi ilman moista ajatusta, ja muidenkin juttuja… Jos näen vaikka Nalle Wahlroosin juttuja, niin ajattelen, että taasko se ahne paska on asialla… Onkohan se rasismia, vai ilkeyttä (inhoan nimittäin Nallea, vaikken häntä tunnekkaan)…

    • Ana María Gutiérrez Sorainen sanoo:

      Hei Leena, luottamukseni sinuun vahvistuu. Näin moni muukin. Valitettavasti moni, joka sanoo olevansa vaikkapa rasismin vastustaja ei pysty siihen, olemaan tekemisissä vaikkapa kanssani tai jonkun muun ulkomaalaisten tai maahanmuuttjan kanssa mietimättä sitä sivuseikkaa. Juttelin nyt yhden paikallislehden toimittajan kanssa ja kerroin hänelle siitä. Keskustelu maahanmuutosta ja maahanmuuttajista on pysähtynyt siihen saako tulla vai ei ja toisen taas puolustelevat tulijoita ikään kuin kaikki tulijat olisivat samassa tilanteessa tulijoina. Kunnes meidän kuopus on 18 v. saamme lapsilisä. Muuta sosiaalitukea yhteiskunnalta en ole saanut sitä lähtien kun aloin opettaan Porin työväenospistossa vuonna 1998! Välillä Olli on elättänyt minut ohimenevästi, mutta muuten itse olen tullut toimeen. Itsenäisiä kun ollaan, mutta ymmärrän, että joku voi tarvita apua ja siihen on perustunut Suomen hyvinvointia: heikkoja ei jätetä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s