Elämä on kiitoksen arvoinen

Monesti toistin itselleni, että jos kuolema tulee nyt, olen valmis, koska elämäni on eletty hyvin. Paremmin ei olisi voinut mennä. Olin väärässä enkä enää sano niin. Tapahtui se, mitä piti tapahtua: kunnollinen ravistelu.

Ajoin pimeänä iltana pikkutiellä. Tulin kurviin ja menetin auton hallinnan, enkä kaikista yrityksistä huolimatta saanut autoa pysähtymään ja suoraksi. Näin autoni valui kuin saippua ojaan. Ojaan tultuaan auto kääntyi kyljelleen. Sähkötolppa jäi onneksi koskemattomaksi. Jossain vaiheessa ajattelin, että nyt lähtöhetki on koittanut ja silloin takerruin elämään.

Auton sivuikkuna, se ikkuna, joka oli vierelläni, sirpaloitui. Unohdin kaiken, tartuin katosta, pidin huolta, että pää ei osuisi mihinkään ja nopeasti poistuin autosta. Halusin kotiin lasten, perheen luokse. Halusin halata heitä ja kiitin taivasta ja tuulta ja kaikkia jumalia siitä, että saan viettää vielä hetkiä perheeni kanssa. Hätähetkellä prioriteetit selviävät kirkkaina.

Hätähetkellä annat anteeksi kaiken ja pyydät anteeksi kaikkea, mitä on aiheuttanut muille pahaa oloa. Silloin riisuudut kaikista ylpeyden aiheista ja turhista ajatuksista.

Elämä, joka oli vain elämisen arvoinen, muuttui yhtäkkiä niin kalliiksi lahjaksi, että sitä pitää rakastaa. Joskus erehdymme pahasti ja valehtelemme itsellemme. Elämä ei ole kyse vain meistä, se ei ole vain meidän, vaan myös se kuuluu niille, jotka rakastavat meitä ja joita rakastamme.

Kiitoksia kolmelle ohikulkijalle, jotka pysähtyivät katsomaan, ettei mitään pahaa oli tapahtunut. Kiitoksia ja halauksia nuorehkolle miehelle, joka toi minut kotiin asti.

Hyvää joulun odotusta kaikille!

velas2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s