Hyvälle ystävälle!

Moni suomalainen ei vietä ystävänpäivää, koska se on muka amerikkalaisten hömpötystä. Totta se on, että englanninkielisissä maissa ystävänpäivä on tärkeä juhla. Mutta se on myös erittäin tärkeä juhla monissa espanjankielisissä maissa.

Kun katsoo juhlan historiaa, ei pidä paikkansa että se olisi vain markkinakeino saada ihmisiä ostamaan päivän kunniaksi valmistettuja tuotteita. Italialaiset tietävät, että juhla on kuitenkin hyvin vanha. ”Pyhä Valentinus on laajalti tunnettu 200-luvulla elänyt roomalainen pyhimys. Hän koki marttyyrikuoleman vuoden 269 paikkeilla.” Hänet mestattiin keisarin Claudius II: n aikana, koska hän siunasi roomalaisia sotilaita avioliittoon, vaikka se oli silloin kielletty. Keisari oli sitä mieltä, että sotilasura ja avioliitto eivät sopineet yhteen.

Pyhän Valentinuksen kunniaksi katolinen kirkko nimesi 14.2 hänen kunniakseen, kuten nykyisinkin on. Vuoteen 1969 se oli liturgisessa kalenterissa, kunnes se poistetiin.

14.2. on monessa maassa rakastavaisten ja ystävien juhla. Kavereiden kesken järjestetään kutsuja, seurustelukumppanille tai puolisolle annetaan kukkia, lahjoja, kortteja, ym.

Minusta ystävänpäivän tärkein merkitys on osoittaa ystäville, että hyväksyt ja ymmärrät heitä sellaisina kuin he ovat. Siihen ei tarvita mitään tuotteita. Paras lahja olisi saada edes yksi hyvä kaveri ja olla yhteydessä edes siihen yhteen kaveriin. Liian moni on yksin.

Jos haluat lukea espanjaksi, tässä linkki: Descubriendo Suomi

IMG_4871

2 thoughts on “Hyvälle ystävälle!

    • Ana María Gutiérrez Sorainen sanoo:

      Numeroista Ok. Ihmisen oikeus elämään kuin myös ihmisen ehdoton oikeus sanoa mitä mieltä on ja vastaanottaa tietoa, motivoi minua asettumaan mielenosoittajien puolella, olisivat he oikealta, vasemmalta tai keskeltä. Hallitus on hoitanut asioita hyvin huonosti eikä vain protestien aikana, myös ennen. Ulkopäin voidaan ostaa muutamia, mutta ei koko kansaa. Seuraavasta asiasta olen siis kanssasi jyrkästi eri mieltä: ”Voi niitä eri kansojen kansalaisia jotka tietoisesti tai tietämättään vastaavat ulkomaisten seireenien kutsuihin ja ovat väärässä paikassa väärään aikaan.. Kiinassa 1989 hallitus oli pakotettu lopettamaan näiden tahojen organisoimat mellakat riittävällä väkivallalla heti kehtoonsa. Ovat saaneet olla suhteellisen rauhassa neljännesvuosisadan, koska viesti oli riittävä. Yli miljardin henkilön kansakuntaa, massoja ei voi kaikissa tilanteissa hallita lepsuilla otteilla. Tämän nämä taustayllyttäjät tietävät ja käyttävät hyväkseen hallitsijanvaihtoagendoissaan.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s